onafhankelijk distribiteur van Young Living producten #1340139

Raindrop Therapie; massage & bewustwording

'een ondersteuning voor het zelfregulerende vermogen van het lichaam om zichzelf te helen'.

In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde. Aan de ene kant was er de wereld van de etherische oliën, verkregen uit de meest zuivere planten in de natuur en aan de andere kant de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. Door deze technieken te combineren kan er diep gewerkt worden en heeft zijn uitwerking op zowel lichamelijk- als op emotioneel vlak. Binnen de Raindrop techniek worden oliën gebruikt die een antivirale, antibacteriele en ontstekingsremmende werking hebben. Hoofdzakelijk worden de volgende oliën gebruikt: Oregano,Thym, Basilicum, Cypres, Wintergroen, Majoraan, Pepermunt en twee oliemengsels

Bij een Raindrop-behandeling beginnen we bij de voeten. De voeten worden met 'Valor' ingesmeerd (een oliemengsel van spar, boerenwormkruid, rozenhout en frankincens en daarna ca. 10 minuten vastgehouden. Dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat ze het lichaam helpt energetische balans te vinden. Hierna worden de voeten een voor een behandeld met verschillende oliën d.m.v. de Vita-Flex techniek.Met deze methode worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.

Vervolgens worden de verschillende essentiële oliën een voor een op de rug gedruppeld. Tussen de verschillende essenties in wordt met lichte, energetiserende strijkbewegingen van de vingertoppen de olie ingewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken om zowel lichamelijk als geestelijk te ontspannen en ruimte te creëren voor wat losgelaten kan worden of voor wat komen wil.

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de essenties kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen door de reuk direct in het limbische systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om uitgedrukt te worden. De uitgekozen essenties stimuleren om los te laten en te ontspannen en dragen bij aan aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

Het hele proces duurt van begin tot eind ruim 1 uur, maar de oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Drink veel water om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!

Misschien ten overvloedde: Raindrop Techniek is geen geneesmiddel of wondermiddel. Een gezond lichaam is het resultaat van verschillende factoren. Gezondheid is alles wat we denken, doen, zeggen, horen, zien en eten. Raindrop-therapie kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen. Gezonde eetgewoonten en een positieve, open geest helpen om het lichaam en de huid voor te bereiden om de oliën beter en sneller op te nemen.